هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةجستجوأحدث الصورثبت نامورود

 

 آشنايي با كشور ايتاليا

اذهب الى الأسفل 
نويسندهپيام
Admin
Admin
Admin
Admin


تعداد پستها : 202
تاریخ عضویت : 2010-07-04
سن : 32

آشنايي با كشور ايتاليا Empty
پستعنوان: آشنايي با كشور ايتاليا   آشنايي با كشور ايتاليا Icon_minitime2010-07-16, 15:01

موقعيت
در جنوب اروپا، شبه جزيره اي در مركز درياي مديترانه.


مختصات جغرافيايي
50 22 شمالي , 30 12 شرقي


مساحت
كل : 230/301 كيلومتر مربع

زمين(خشكي) : 029/294 كيلومتر مربع
آب : 210/7 كيلومتر مربع
+ جزاير ساردنيا (SARDEGNA) و سيسيل (SICILIA)که تلفظ صحیح نام این جزیره سیچیلیا می‌باشد.


مقايسه
تقریبا یک پنجم کشور ایران و كمي بزرگتر از ايالت آريزونا در ايالات متحده.


مرز مشترك
كل : 2/932/1 كيلومتر

مرزهاي مشترك:
اتريش : 430 كيلومتر
فرانسه : 488 كيلومتر
واتيكان : 3.2 كيلومتر (واتيكان در داخل شهر رم پايتخت ايتاليا قرار دارد)
سان مارينو : 39 كيلومتر (كشور سان مارينو در شمال ايتاليا و در دل ايالت اميليا رومانيا قرار دارد)
اسلووني : 232 كيلومتر
سوئيس : 740 كيلومتر

خط دريايي (ساحل)
7/600 كيلومتر


آب و هوا
مديترانه اي، در شمال به دليل و جود رشته كوه آلپ سرد، در جنوب خشك و در كل نيز كشوري تقريبا گرم ميباشد.


ارتفاع
بيشترين ارتفاع : كوه مونته بيانكو (MONTE BIANCO) با ارتفاع 748/4 متر از سطح دريا.


كمترين ارتفاع : درياي مديترانه 0 متر


استفاده از زمين
زمين مفيد : 79/27 درصد

دست نخورده : 53/9 درصد

ديگر : 68/62 درصد

(اين اطلاعات مربوط به سال 2001 ميلادي ميباشد)

خطرات طبيعي
مناطق ساحلي هميشه در خطر هستند، بهمن، آتشفشانهاي فعال، سيل، طوفان، طغيان رودخانه‌ها و رانش زمين در ونيز.


محيط زيست
هواي آلوده به دليل فعاليت هاي صنعتي و وارد كردن دي اكسيد كربن به محيط زيست.


كوههاي و رودخانه هاي داخلي آلوده شده به دليل فعاليت هاي صنعتي و استفاده از سموم كشاورزي.


بارانهاي اسيدي بسيار مخرب


(البته اين مطالب آلودگي هاي محيط زيست ايتاليا ميباشد و در كل ايتاليا كشوري است پاك و سالم)

مردم

جمعيت
جمعيت كل : 033/103/58نفر طبق آمار انتشار يافته در جولاي 2005


وضعيت سني
0-14 سال : 9/13 درصد (مذكر 213/166/9 نفر. مونث 288/919/3 نفر)


15-64 سال : 7/66 درصد (مذكر 416/554/19 نفر. مونث 629/174/19 نفر)


65به بالا : 4/19 درصد (مذكر 447/698/4. مونث 046/590/6 نفر)


متوسط سن
كل : 77/41 سال
مردها : 24/40 سال
زنها :35/43 سال

نرخ رشد جمعيت
0/07 درصد

نرخ تولد
8/89 تولد (*)

نرخ مرگ و مبر
10/3 مرگ (*)

نرخ مهاجرت
2/07 مهاجر (*) (رتبه چهاردهم در ميزان مهاجرت در جهان)

نرخ مرگ و مير كودكان(زير 7 سال)
كل : 94/5 درصد (*)

مذكر : 94/6 درصد (*)

مونث : 29/5 درصد (*)


(*) = (در هر 1000 نفر)

اميد به زندگي
كل : 68/79 سال


مردها : 75/76 سال

زنها : 81/82 سال

نرخ فرزند براي هر زن
1/28 فرزند براي هر زن ايتاليايي


ميزان گسترش ايدز در ميان بزرگسالان
0/5 درصد (*)


افراد مبتلا به ايدز
140000 نفر (*)


(*) = (طبق آمار سال 2001)

مرگ بر اثر ايدز
كمتر از 1000 نفر (*)

(طبق آمار سال 2003)

مليت
ايتاليايي

گروههاي قومي و نژادي
ايتاليايي، البته گروههاي نژادي آلماني، فرانسوي و اسلاو - ايتاليايي در شمال و آلبانيايي - ايتاليايي و يوناني - ايتاليايي نيز در جنوب هستند.

مذاهب
حاكميت و اكثريت با مسيحيت كاتوليك ميباشد ولي پروتستان‌ها، يهودي‌ها و مسلمانان(كه اكثرا مهاجر هستند) نيز در اين كشور زندگي ميكنند.

زبانها
ايتاليايي زبان رسمي اين كشور ميباشد.

آلماني : در بخشهايي از ايالت بولتزانو (BOLZANO) به دليل هم مرز بودن با اتريش و آلمان مردم به اين زبان آشنايي دارند.

فرانسوي : در شمال غربي و در شهرستان واله داگوستا (VALLE D'AGOSTA) به دليل هم مرز بودن با فرانسه مردم با اين زبان آشنايي دارند.

اسلوونيايي : در شهرهاي تريسته (TRIESTE) و گوريتزيا (GORIZIA) مردم به دليل همسايگي با اسلووني با اين زبان آشنايي دارند.

شايان ذكر است كه همينطور كه در بعضي مناطق ايتاليا زبانهاي ديگر وجود دارند به همين شكل زبان ايتاليايي نيز در كشورهاي همسايه وجود دارد.در ضمن دو ايالت جنوبي سوئيس كه هم مرز ايتاليا هستند زبان رسميشان ايتاليايي ميباشد.

سواد
تعريف : افراد بالاي 15 سال ميتوانند بخوانند و بنويسند.


كل : 6/98 درصد با سواد

مردها : 99 درصد

زنها : 3/98 درصد



تاریخ
تاريخ معاصر ايتاليا به طور كلي
از ميان مشكلات عديده اي كه مسئله اتحاد ايتاليا ( 1870 ـ 1848 ) بدنبال داشت، آنچه كه بيش از همه اضطراري مي نمود، همانا يكدست ساختن سرزميني بود كه از لحاظ سياسي و اقتصادي بسيار متفاوت بود.

بكار گيري ساختارهاي اداري دوره رژيم سلطنتي SAVOIAدر طول زمان باعث وخيم تر شدن اختلافات قبلي ميان مناطق مختلف ايتاليا گرديد و بدنيال آن موج مهاجرت طبقه روستايي به سوي آمريكاي شمالي و جنوبي آغاز شد.

ميان سالهاي پاياني قرن نوزدهم و سالهاي آغازين قرن بيستم، چند ميليون ايتاليايي به خارج از كشور مهاجرت نمودند.

از ديدگاه اقتصادي و اجتماعي، دوره قبل از اتحاد تا زمان آغاز جنگ اول جهاني با پديده رشد كلي كشور همراه بود كه با تكيه به موقعيت بين المللي مثبت، اين امكان را يافت تا سر و ساماني به وضعيت مالي و ساختارهاي دولتي داده و بخشهاي اصلي براي كمك به پيشرفت و توسعه صنعتي را گسترش دهد و در اين راستا البته از كمك سخاوتمندانه سرمايه هاي خارجي نيز بهره برد.

شرايط اجتماعي كشور، كه همراه با اختلافات پيش گفته ميان مناطق روستايي و شهري بود ،سالهاي اوليه ” صنعتي ساز يكشور ” و اولين قدمها بسوي يك ساختار مدرن اجتماعي را با شكل گيري احزاب سياسي رقم زد.

ظهور اين احزاب سياسي و تنش هاي اجتماعي ناشي از آن تاثير گسترده اي بر جريانهاي بعدي تارخي ايتاليا بجاي گذاشت.

جنگ اول جهاني

بدنبال بر خورداري شهروندان ايتاليايي از حق راي دادن در سال 1913، روند يكپارچه سازي سياسي كشور تكيمل شد و اين در حالي بود كه چهره بين المللي ايتاليا كه بدنبال اصلاحات آغاز شده از فرداي روز اتحاد، هماهنگ تر و مدرنتر شده بود، وجهه بيشتري يافته و تقوبت مي شد.

در آستانه جنگ اول جهاني، ايتاليا چشم انداز ترسيم شده تا آن زمان را دگرگون ساخته و در كنار قدرتهاي متحد، فرانسه، انگليس و ايالات متحده وارد جنگ شد. بدنبال كنفرانس صلح و رساي در سال 1919 مناطق شمالي ” ترنتينو ”، ” التواديجه ” و ” ونتر يا جوليا ” را كه براي كامل ساختن روند اتحاد ملي مورد نياز بود، بدست آورد.

ايتاليا هر چند كه از مبارزه پيروز خارج شده بود، اما از نقطه نظر اقتصادي زير بار فشارهاي وارده، دچار چنان آشفتگي هايي گرديده بود كه دولتهاي وقت آنزمان توان هدايت آنرا بسوي دست آورده هاي مثبت نداشتند.

در اين برهه كه مالامال از مشكلات اجتماعي مي باشد، برخي از تشكيلات سياسي كه بعدها بمدت دهها سال روي آينده كشور تاثيرات عميقي خواهند گذاشت، پا به عرصه وجود مي گذارند ،‌از جمله حزب ملت ( 1919 ) كه بعدها به حزب دموكرات مسيحي تغيير شكل داد، حزب سوسياليست، حزب كمونيست كه توسط ” گرامشي ” پايه گذاري شد ( 1921 ) و طبقات مبارز كه توسط موسوليني شكل گرفت ( 1919 ) و بعدا در سال 1921 به حزب فاشيست ملي تغيير شكل داد وعامل به قدرت رسيدن موسوليني شد.

ايتاليا ميان دو جنگ

در سال 1925 با ممنوع شدن فعاليت تمامي ديگر احزاب، دوره رژيم فاشيست آغاز مي شود كه با الهام از سياست استبدادي و در پوشش ملي گرايي، باعث دگرگونيهاي ريشه اي درزندگي كشور گرديد و آزاديهاي سياسي را محدود نمود.

اين رژيم براي ممانعت از دشمني كليساي كاتوليك، به توافقي با واتيكان ( 1929 ) دسـت يافت.

در ان سالها اقدامات جدي براي تقويت و توسعه فعاليتهاي صنعتي و كشاورزي صورت گرفت. در زميـــنه سياسيت خارجي، موسوليني سعي كرد با اتكا به سياست توسعه طلبانه و قدرتهاي متحد، پرستيژ خود را تثبيت نمايد كه نقطه اوج آن اتحاد با آلمان و ورود به جنگ دوم جهاني ( 1945 ـ 1940 ) بر عليه متفقين و متعاقبا سقوط رژيم فاشيست بدنبال نا كاميهاي نظامي بود.

باز سازي دموكراسي و اداره وضعيت سخت كشور بعد از پايان جنگ و سعي در از بين بردن هر آنچه كه از رژيم فاشيست به ارث مانده بود، باعث شد تا مجمع قانون اساسي شكل بگيرد.

در دوم ژوئيه سال 1946، و بدنبال انجام رفراندوم ” جمهوري ايتاليا ” متولد شد و اين تاريخ تبديل به يك جــــــشن ملـــــي شد.

قانون اساسي جديد كه متن كامل آن از طريق ONLINE قابل دسترسي مي باشد، از تاريخ اول ژانويه 1948 رسميت يافته و به مرحله اجرا در آمد. ايتاليا بعد از جنگ، تلاش زيادي براي نزديكي به كشورهاي غرب انجام داد و در اين راستا به ” اتحاد آتلانتيك ” ملحق شد كه سازماني نظامي دفاعي ميباشد كه به ابتكار آمريكا شكل گرفت و اكثر كشورهاي اروپايي غربي نيز به آن پيوستند.

در سطح اروپا، ايتاليا در آن دوره از جمله كشورهايي بود با حداكثر توان در راستاي يكپارچگي اروپا در طي مراحل مختلف آن، چه ا زنظر اقتصادي و چه سياسي كوشش نمود.

از اول ژانويه 1999، ايتاليا از جمله 11 كشوريست كه واحد پولي ” يورو ” را به عنوان پول واحد بر گزيد .



گردشگري
توضيحاتي پيرامون گردشگري در ايتاليا
ايتاليا در مركز درياي مديترانه واقع شده است،‌دريايي كه تولد تمدنهاي بسياري را بخود ديده است. ايتاليا داراي تاريخي غني از تماسها و تبادلاتي مي باشد كه بر مردم، اقتصاد و فرهنگش تاثير گذاشته است.

فنيقي ها ،‌يوناني ها ،‌كارتاژها ،‌اعراب و نورمن ها از جمله مللي مي باشند كه در طول قرون با تاثير گذاشتن بر فرهنگ محلي ايتاليا، باعث گرديده‌اند تا ايتاليا بطور فوق العاده اي غني از آثار معماري و هنري مي باشد.

بر اساس محاسبه اي كه يونسكو انجام داده، بيش از نيمي از ميراث فرهنگي جهان در كشور ايتاليا واقع شده است، كشوري كوچك كه مساحتش فقط 25/0 % از كل خشكي هاي جهان ميباشد.

نشانه هاي باقيمانده از گذشته ،‌آثار هنري و تنوع فوق العاده طبيعت در شبه جزيره ايتاليا از جمله عوامل جذب توريست به كشورما مي باشد كه امروزه يكي از توريستي ترين كشورهاي جهان محسوب ميشود.

غناي ميراث هنري ايتاليا در هر حالتي غير قابل محاسبه مي باشد. درخشش هنر با آثار غير قابل شمارش آن، شاهكارهاي استادان بزرگ، نسلهاست كه گردشگران خارجي را به سوي خود مي خواند.

رم، فلورانس، ونيز و بسياري شهرهاي ديگر، از جمله مقصدهاي هنري هستند كه برنامه هر بازديد كننده اي از شبه جزيره ايتاليا را تشكيل ميدهند. اما فراموش نكنيم كه در كنار اين شهرهاي بزرگ و معروف، ميراثهاي فرهنگي پنهاني هم در شهرهايي با تاريخ هزار ساله وجود دارند كه البته در مسير اصلي بازديدها قرار ندارندو عليرغم اينكه كمتر شناخته شده اند، اما به همان اندازه شهرهاي هنري ايتاليا داراي جذابيت مي باشند.اما غناي هنري پراكنده در هر منطقه نبايد باعث شود كه هنرهاي مردمي موجود را بيانگر تنوع ايتاليا و سنن منطقه اي آن مي باشد، در درجه دوم اهميت قرار دهيم.

براي شناخت ايتاليا با بازديد از شهرهاي معروف به همراه موزه ها و ميادين آن كافي نيست، بلكه براي نيل به اين مهم، بايد دنياي رنگارنگ به اصطلاح ايتالياي كوچك را كه غني از زيباييهاي طبيعي و هنري بي حساب و صدها مركز شهري كوچك و متوسط كه برخي از آنها پايتخت هاي باستاني با آثاري اصيل و بي نظير مي باشند، نيز در نورديد.

و به علاوه براي تكميل اين شناخت البته بايد شرابها و غذاهاي ايتاليا را هم تجربه كرد. غنا و تنوع رسوم و لهجه ها در هر گوشه از كشور به آساني قابل تشخيص مي باشد. و غذاهاي ايتاليايي آينده اين تنوع است. و بخاطر همين تنوع منطقه اي مي باشدكه ايتاليا تبديل به يكي از اصلي ترين قطبهاي توريسم بين المللي شده است. از جمله ديگر عواملي كه در پيشرفت صنعت توريسم در اين كشور زيبا نقش داشته‌اند ،‌ميتوان به نزديكي ايتاليا به كشورهاي صنعتي مركز و شمال غرب اروپا، وجود وسايل ارتباطي سريع و اقتصادي با ديگر قاره ها و سطح عالي امكانات پذيرش توريست كه كمتر كشوري از آن برخوردار مي باشد،‌اشاره نمود.

هر ساله بطور ميانگين حدود بيست ميليون گردشگر خارجي از ا يتاليا بازديد مي كنند و اين رقم طبيعتا علاوه بر ميليونها ايتاليايي مي باشد كه كشورشان را براي گذراندن تعطيلاتشان انتخاب ميكنندو البته در اين انتخاب، تكيه بر سي و پنج هزار واحد اقامتي موجود در كشور كه داراي تقريبا دو ميليون تخت مي باشند، دارند.

توريسم در عمل يكي از مهمترين منابع اقتصادي ايتاليا به شمار ميرود كه حدود 5/5% از توليد داخلي كشور را به خود اختصاص داده است و اين به معناي آنست كه از نظر ارزش بالاتر از كل توليد بخش كشاورزي قرار دارد.

از ويكي پديا

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
http://persian1.wow3.info
 
آشنايي با كشور ايتاليا
بازگشت به بالاي صفحه 
صفحه 1 از 1
 مواضيع مماثلة
-
» آشنايي با باغهاي تاريخي استان يزد
» كتاب فارسي آشنايي با Java و J2EE

صلاحيات هذا المنتدى:شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد
 :: تالار ايران و جهان شناسی :: تالار آشنايی با شهرها و كشورهای جهان :: اروپا-
پرش به: